Emballagetips för ehandlare

Troligen hinner inte många ehandlare läsa detta före jul men när det blir lite lugnare i januari kan det vara värt att fundera till på hur ni skall jobba med emballaget.

Kolla in undersidan på kartongen från Coolstuff.

Väldigt väldigt bristfälligt, det är knappt attde fina(och roliga) julklapparna ligger kvar i kartongen, Coolstuff vet vi har extremt tryck nu men det får inte gå ut över kvaliten på emballaget, dessutom inget förpackningsemballage inuti heller.

Nästa paket kommer från Outnet. En rejäl låda med snygg Outnettejp.

Inuti lådan ligger det en väska som är ca 3 cm tjock och här skulle Outnet kunna skära ner kartongen ordentligt och därigenom  sänka frakten betydligt eftersom volymvikten blir ganska hög. Här kan ehandlarna spara rejält med pengar.

Tredje paketet kommer från LonesomePine här är det en alldeles för stor påse som används, skulle lätt kunna vara halva storleken och då sänka emballagekostnaden med många sköna kronor. Dessutom skulle jag skicka det som brev istället för paket.

Katologer

Dan Nilsson skrev ett blogginlägg för någon vecka sedan att han tryckt en katalog, jag har kommenterat det i han inlägg, så ni kan läsa det där istället för att jag skriver det igen.

Självklart beställde jag hem den. Väldigt fin tycker jag och märkvärdigare än så här behöver det inte vara.

Lägg märke till Frågor och Svar sidan plus alla loggor som stärker trovärdigheten för butiken.

Att vara lite personlig och bjuda på sig själv vet de som tidigare lyssnat är eller läst något från mig att jag tycker man skall göra och denna sida i katalogen gillar jag extra mycket, vem skulle inte lita på dessa ”käcka gossar” 🙂

Hitills har jag köpt alla julklappar på nätet och allt har funkat perfekt-

Nu kör vi ända in i kaklet, vi på Posten lovar att göra ALLT för att det ska det ska gå bra.

Och om ni får någon minut över tycker jag ni skall lösa logististiknöten i mitt förra blogginlägg och få en fin lastbil som ni kan ge i julklapp till något snällt barn ni känner.

2 kommentarerKommentera →

 1. Stefan Gustafsson: Hej Arne,
  Stefan från Outnet här. Tack för tipset om att sänka fraktkostnaderna! Det var ju i alla fall bra att lådan var rejäl och att du tyckte tejpen var snygg. Vi tittar just nu på våra emballage och har fastnat för plastpåsar. Dels kan vi göra dessa ganska snygga med tryck och dessutom går det mycket snabbare att packa i påsar. Hur hade du reagerat om väskan kommit i en snygg plastpåse istället? Vi hade faktiskt tänkt sätta Outnets logga på ena sidan och ta in lite bidrag från några ledande varumärken och sätta deras loggor på den andra sidan. Hur skulle du reagera på det?Vänliga hälsningar /Stefan Gustafsson

  http://www.outnet.se

 2. arne

   /  15 december, 2010

  Hej Stefan, jag hade reagerat positivt på plastpåsen, men rent personligt vill jag inte ha för ”prasslig” påse. Vet att Babyshop använder en bra påse.
  mvh
  Arne

Kommentera

*