Mina intryck från Jetshop on Tour

Denna vecka har hitills varit fantastiskt rolig och intressant. Tillsammans med Specter har jag varit på turné.

Började med ca 30 deltagare i ett stormigt Malmö, fortsatte med ett knökfullt konferensrum i Göteborg och avslutades idag i Stockholm med ca 40 deltagande företag.

För mig som tjatar om integration mellan afärssystem och webshop var det en fröjd att lyssna på Lennart från Specter och det tyckte även publiken som efter hans fördrag verkligen förstod nyttan av att ha ett affärssystem som ger kontroll, effektiviserar ehandelsprocessen, sparar pengar mm mm.

Med någon form av back end system ökar möjligheten dramatiskt att kunna utveckla sin webhandel.

En annan sak som slog mig var att andelen åhörare som redan idag har handel i fysisk butik har ökat mycket, ca 30-40 % av åhörarna har fysisk butik och så stor andel har det inte varit tidigare. Jättekul!

Mina bilder kan ni ladda ner här.

Hoppas Jetshop fortsätter med denna typ av turneer men att även andra webshopsleverantörer kan göra detsamma, jag hakar gärna på och pratar Logistikens roll och hur man kan utnytja logistikens möjligheter i sin marknadsföring och inte minst (Gärna med Specter eller någon annan affärssystemsleverantör) hur och varför skapar integration, mellan systemen nytta och värde både för handlaren och konsumenten. Det kanske märks att jag är entusiastisk och det stämmer. Jag säger som Mathias Philström på Brightstep jämt säger; Go e-commerce

« Previous post

4 kommentarerKommentera →

 1. Jag förstår ärligt talat inte varför fler e-handelsleverantörer inte har den funktionaliteten i sina egna e-handelsysstem? Visst man ska inte uppfinna hjulet flera gånger än nödvändigt, men det ligger så nära till hands när man ska förenkla administrationen för e-handlare.
  Vi har exempelvis, inköpsorders, lagerhantering, och den biten inbyggd i vårt system.
  Man kan säga att vi har lager, samt leverantörs och kundreskontra redan. När vi integrerar mot affärsystem så är det oftast för att få bokföringsdelen, men förr eller senare kommer vi nog att själva satsa på att lägga till den också.

 2. @Arne Det är bra att ni belyser den stora påverkan en ehandel har på verksamheten vad gäller integrationer till bakomliggande system oavsett om det är WMS/ERP/PIM och att man måste ha koll på logistiken, precis vad det handlar om tycker jag för att bli riktigt lyckad som ehandlare att hela försörjningskedjan av både information och gods funkar. Skoj att ni åker på turnéer och sprider lite ljus.

  @Katrin Anledningen till att man inte blandar ERP/PIM/WMS eller vad det nu må vara i ett och samma system är ofta de kostnader och den kunskap som behövs för att vara riktigt vass på många funktionaliteter, självklart beroende på vilka krav man har på funktioner och möjligheter. Det är min erfarenhet från WMS- och ehandelsbranschen i alla fall att det är bättre att vara riktigt spetskompetent på en sak. Men visst är det skönt med ett system som kan flera saker, personligen tror jag inte det är vägen att gå då jag tror att det är svårt att skapa ett system som kan allt men finns det argument som överbevisar mig så ändrar jag kanske uppfattning 🙂

 3. Vi på Specter bygger inte längre några webbshoppar, något vi gjort ibland tidigare innan vi fick till kopplingar till de flesta webbshopsleverantörerna i branschen. Orsaken är helt enkelt att vi tycker som Per Olsson ovan, det är bättre att bli riktigt bra på det vi gör i stället för att försöka greppa om för mycket. En webbshop ska vara snygg och säljande, ett affärssystem har helt andra krav på logik och tydlighet m.m. Jag tror att det är väldigt svårt att förena i samma bolag.

  De erfarenheter vi har av webbshoppar gör dock att vi bättre kan förstå branschens behov, vilket jag tror är orsaken till att vi har en så pass stark ställning i branschen, både vad gäller produkt och marknad.

  Vi är väldigt glada att så många webbshoppar har kopplat sig till oss, och hoppas att fler duktiga e-handelsföretag ska vilja integrera med oss. 🙂

 1. Tweets that mention Mina intryck från Jetshop on Tour | E-handelsbloggen -- Topsy.com

Kommentera

*