E-handelkonfererenser första halvåret 2011

Nu är e-handeln glödhet och vårens alla konferenser står för dörren.

Jag kommer att försöka täcka upp ganska många både som deltagare och som föredragshållare. Tänkte här lista några här som jag tycker är  intressanta.

Februari

Det smäller redan den 28 februari med att Exportrådet tillsammans med oss genomför en miniturné i Norrland. Väl värt att åka på för att få tips om vad som krävs om man funderar på att gå över gränsen. Jag har tidigare själv varit ute med Exportrådet på liknande turneer och jag är imponerad vilken kunskap och vilka resurser Exportrådet har.

Mars

Nästa intressanta konferens är Star Republic den 10-11 mars. Håller på ett dygn och efter att ha varit med och lyssnat på deras kvällskonferens i Kaknästornet så ser jag verkligen fram mot denna övning.

Att landsbygden har mycket att tjäna på en utvecklad e-handel råder ingen tvekan om och vid fyra tillfällen:

15/3 Kristinehamn

16/3 Arvika (Klässbol)

24/3 Årjäng

25/3 Sunne

kör Hushållningssällskapet Värmland e-handelsseminarier för att uppmuntra fler att starta e-handel på landsbygden. Sleep in Silk och jag själv kommer att hålla föredrag.

23 mars håller Enterpriseeurope e-handelsseminarie tillsammans med Almi i Jönköping. Almi i Småland är verkligen drivande i att vilja utveckla e-handeln så här ser jag fram emot att inspirera deltagarna.

17-18 mars smäller det på Bygget i Stockholm då kör vad jag vet den första stora Social e-Commerce Conference i Sverige.

Mycket intressant i programmet. jag ser fram emot att bland annat lyssna på:

Gina Debogovich, Social Media Strategist, Best Buy

Jag vill höra dem utveckla nedanstående bild.


Freddy Sobin, E-commerce Director, Halens

Stephen Jio, eBusiness Programme Manager, Dell

Webdagarna 30-31 mars

Talar för sig själv. Massor med intressanta föredrag, efter att ha botaniserat i programmet fastnar jag speciellt för Kjell&Co

OBS OBS OBS!  Glöm inte:

Unconference 29 mars

Enterprise Europe/Almi 6-7 april

SEO är en av grundbultarna för man skall lyckas med sin e-handel. Oskar Alm från Jajja delar med sig av sin kunskap på ett mycket pedagogiskt och trevligt sätt.

I samband med denna kör Ljungby ett frukost seminarie den 6 april när vi ändå är i närheten.

4-5 maj  Nordic e-Commerce Summit

Konferensen ni inte får missa i år. Programmet håller på att färdigställas och jag återkommer om det. I fredags fick jag klart med Sven Frisk från OnOff och Niclas Heurlin (en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika e-handlare) från Enferno.

10 maj. För er som är nyfikna på den franska marknaden (En av Europas största ehandelsmarknader).

Håll ögonen öppna för ett intressant ehandelsseminarie arrangerat av Franska handelskammaren i Stockholm.

24-27 maj Scandinavien e-business Camp.

Programmet är inte klart i skrivande stund men jag har sett delar av det och det går inte av för hackor. Bocka för dessa dagar i almanackan.

Detta var bara första halvåret det och fler kommer det nog att bli och många har jag säkert missat.

Precis som med allt annat exempelvis alla möjliga och omöjliga säljkanaler måste ni fundera på vad och varför och inte gå på allt utan på det som kan tänkas ge mest för just dig.

Sist men inte minst:

För er som har Ipad ladda ner Gudrun Sjödens app och kolla in deras magazin. Helt underbart bra och vilken förflyttning av deras varumärke de är på väg mot.
« Previous post
Next post »

Kommentera

*