E-handelsutbildningar och fribiljetter.

Nu börjar det röra på sig ordentligt efter sommaren . Vår e-barometer för Q2 släpps inom kort, mycket spännande så håll ögon och öron öppna. Det finns så klart även en del orosmoln på himlen vilket man kan läsa i Parvelitos alltid lika intressanta bloggposter.

Men en kommentar till ord som; oro och gråmulet är att historiskt har Postorder alltid gått bra i kärva tider, då sitter vi gärna hemma med katalogen eller vid datorn (nu mer och mer med Padda och smartphone) och letar prisvärda och ”billiga” saker framför att gå ut på stan och handla i de fysiska butikerna.

Vi får välan se om e-barometern bekräftar mina teorier.

Även flera e-handelsutbildningar startar nu i höst: Malmö yrkeshögskolas utbildning för att göra appar tycker jag skall bli spännande att följa och jag vet att många studenter och ledningen för utbildningen är mycket intressrade av att göra spännande saker, så har ni ideer så hör av er till dem.

Sen har vi Högskolecentrum Bohusläns konceptutvecklingsutbildning som nu går in på sitt andra år som också blir spännande att följa.

Hyper Island ettåriga utbildning är  också superintressant och dessutom helt på engelska.

Alla dessa tre utbildningar är mycket intresserade av att komma i kontakt med företag som kan erbjuda praktikplatser.

Ovanstående utbildningar är heltidsstudier och för er som inte har möjlighet kan jag varmt rekommendera denna åttadagars utbildning i Nordic eCommerce Knowledge regi.

Den har fått väldigt goda vitsord av de som gick utbildningen i våras och de har även en egen facebookgrupp  där det understundom pågår livliga diskussioner kring e-handel.

Fribiljetter

Jag har  tidigare delat ut biljetter till Nordic eCommerce Summit och SEBC och det har  varit strykande åtgång och nu mina vänner är det dags igen.

Den 14 setember kör vi vårt eget ehandelsforum i Göteborg. Eventet har en mycket lång tradition och benämndes från första början Postorderforum blev sedan Distanshandelsforum och nu ehandelsforum.

Syftet med detta event är bland annat att berätta  berätta vilken iniktning Posten har inför framtiden när det gälller ehandel och ge kunskap genom att servera er intressanta föreläsare.

Förra året var vi i Malmö och  ett exempel föredrag hittar ni här. 

Igår fick jag också klart med min drömföreläsare nämligen: Catrin Folkesson  Global eCom manager hos Clas Ohlson som jag tycker håller på med Nordens mest spännande multikanalprojekt. 

Till saken: 20 biljetter delas ut och först till kvarn som vanligt. Lägg en kommentar här på bloggen med följande uppgifter:

Namn

Företag

Om ni vill vara med på middagen

mejladress

mobilnummer

Med lite tur kanske det går att scanna av QR koden som är på den inbjudan ni ser på bilden.

 

3 kommentarerKommentera →

 1. Namn
  Per Olsson
  Företag
  Sigma IT & Management Sweden AB
  Om ni vill vara med på middagen
  Nej
  mejladress
  per.olsson@sigma.se
  mobilnummer
  +46 73 068 28 40

 2. arne

   /  6 september, 2011

  Hej Du är varmt välkommen gå in på http://www.posten.se/ehandelsforum2011 och anmäl dig.
  Mvh
  Arne

 3. Hos oss på Högskolan på Gotland kan du också utbilda dig i e-handel, var du än bor i världen. Jag håller sedan tre år tillbaka i en distanskurs på kvartsfart, som heter Basics of e-Commerce. Se denna länk för mer info om kursen samt ansökan. http://www.hgo.se/utbud/hgo/SIT708
  Kursen har varje termin ett 50-tal studenter, i Sverige och utomlands, varav flera praktiskt arbetar med just e-handel.
  MVh Christer Kuttainen, Fil.Dr i Elektronisk Handel, företaget ”E-handelsdoktorn”

Kommentera

*