Personalisera din e-handel

På onsdag den 15:e är det dags för vårt årliga Distanshandelsforum i Malmö, jag skall hålla en spaning om vilka trender som gäller i USA och hur långt de har kommit inom Mobile Shopping Sociala media mm, men det är frustrerande att ”bara” ha 20 minuter till sitt förfogande för det är så mycket som händer. Exempelvis skulle jag  hemskt gärna vilja berätta om Gun dog supply (passar bra nu i älgjaktstider).

Jag lyssnade på dem i Chicago 138 slides visades på ca 25 min så det gällde att hänga med. De flesta bilderna var foton och många av dessa hittar ni i deras shop

Vad var det då som var så bra? Jo 2004 funderade de två bröderna som äger företaget på hur sjutton de skulle bära sig åt  för att få butiken att lyfta och de kom fram till att de skulle lyfta fram tre saker:

 1. Framstå som experternas expert på området (hund och jakt tillbehör).
 2. Tala om vad kunderna bör köpa.
 3. Få dem att köpa det.

För att lyckas med sin strategi arbetar de stenhårt med att föra fram Steve överallt i sin shop. Jobba med rekommendationer, FAQ,”Buyers guide” (som har 50 % högre konverteringsrad än de som inte går in där),filma allt som går att instruera om, massor med foton, visa stor och äkta entusiasm överallt, blogg mm.

Deras mål är att producera mer innehåll än någon annan konkurrent. Butiken känns aldrig överarbetad, det tack vare de många fotona som är bra. De är Amerikaner så de är stolta över vad de erbjuder och talar om kunderna  skall köpa från dem.

Skillnaden med den nya strategin var efter 5 år 10 miljoner dollar.

Avslutningsordet från dem var:  ”Find your Steve”.

Jag tror många e-handlare skulle kunna öka sin försäljning betydligt om de kunde göra sina siter mer personliga och bjuda på sig själva och sin kunskap om sina produkter.

Tyvärr finns inte deras bildserie att finna men jag skall ta kontakt och be dem lägga upp den på exempelvis slideshare. Jag har försökt sen i fredags att mixtra ihop det själv men inte lyckats.

9 kommentarerKommentera →

 1. Jag tror att du är helt rätt ute här Arne. Snart går det inte att konkurrera med pris och produkt, flashig design längre, kunderna vill ha mer. Nästa steg för att vinna kunderna blir då att personalisera sin e-butik. Våga visa människan bakom och bygga mer personliga relationer. Jag tycker att Gary Vaynerchuk med sitt Wine library TV är ett bra exempel på hur man ger sajten ett ansikte och hur an bygger bilden av sig själv som expert. http://nolingo.se/gary-vaynerchuk

 2. Hej Arne,

  Mycket intressant inlägg! Jag tror att den digitala konsumenten idag letar efter personlighetsdrag i ett varumärke som denne kan relatera till, snarare än de traditionella varumärkesattributen som ”billig”, ”effektiv” m.fl.

  Jag, @joelfalck @antonmalmberg ligger precis i startgroparna för ett ovan nämnt företag. En Social E-handel där vi istället för att prata i termer som stora lager, billiga priser och snabba leveranser har tagit fram en personlighet som vi alla tre kan relatera till och uppskatta. Företaget kommer att heta Lykka och kommer i allra högsta grad att vara komersiellt. Skillnaden är att vi är ett glädje- och förändringsdrivet företag.

  Vi utgick från frågan ”Om Lykka var en person, skulle det vara någon vi skulle tycka om och uppskatta?”, och svaret blev ja.

  Personligheten vi har tagit fram är lite som vår varumärkesplattform, och kommer ständigt att hjälpa oss i olika val och kval som vi kommer att ställas inför.

  Vi sitter just nu med lanseringsstrategi, och kommer inom de närmsta veckorna att börja rulla ut. Hoppas på att få återkomma då!

  Mycket kul med en bra och intressant e-handelsblogg – Sådana finns det inte gått om i Sverige!

  Allt gott,

  Mvh
  Magnus Lundin

 3. Klockrent! Precis en sådan artikel jag ville se inför mitt just uppstartade film-projekt: Att filma ALLT som kan visas och förklaras, medverka själv i filmerna, fylla webbshopen -spegelbutiken.se – med nyttorna för kunden, alla fakta för ålderssynta, användningstips från experter, optikrelaterat innehåll, produktfakta … Tack, det hjälper mig mycket.

 4. Klockrent för oss e-handlare! Personalisera din e-handel http://bit.ly/bJYJHs

  This comment was originally posted on Twitter

 5. Mycket Intressant!!
  Min egen ”webshop” är så olik en (enligt några) en webshop att den inte ens får ligga med i deras kataloger – eftersom den är så personlig med så personligt beställningsförfarande och så persolig service och tillvägagångssätt!..

  Din artikel får mig att än mer tro på mig själv och att min väg jag valt att följa är rätt!

  Denna blogg läggar jag in i mina favoriter direkt.
  /Efter tips av ovanstående kommentatör via länk på facebok.

  Vänlig hälsning, Tina Ulvunger. Älskade Barn AB.

 6. Hej Stort tack och lycka till, jag har läst din ”saga” jättebra
  Med vänlig hälsning
  Arne

 7. Tack
  Mvh
  Arne

 8. Hej Tack för kommentarerna och berättelsen om utvecklingen hos er. Bloggvärlden är ny för mig, är mest van vid att stå på scen och prata. Jag kommer definitivt att lägga en hel del tid med denna blogg för att bidra med Postens strå till stacken för att utveckla e-handeln.

  Vi ses och hörs
  Med vänlig hälsning
  Arne

 9. Hej Peter

  Tack för länken skall kolla den senare.
  Mvh
  Arne

Kommentera