e-handelsutbildningar mm.

e-handelskompetens är det många som skriker efter i takt med att e-handeln når nya höjder. Sitter med i ledningsgruppen för två YH utbildningar i Sverige . Det välrenommerade utbildningsföretaget Hyper Island som kör en 40 veckors utbildning till ecommanager. Föra veckan var jag och lyssnade på när deras 30 studenter presenterade hur långt de kommit efter 4 veckor och jag var djupt imponerad.

Den andra utbildningen är det Högskolecentrum Bohuslän som ligger bakom. Här sitter jag i ledningsgruppen tillsammans med  tunga e-handelsföretag  som Jula, Gymgrossisten och Halens. Föt ett par veckor sedan hade vi besök av YH myndigheten som gjorde en sk första tillsyn och där först skolledningen grillades på förmiddagen och på eftermiddagen träffade vi myndigheten, sådana här besök görs med jämna mellanrum för att säkra upp att utbildningen går som den ska och vi får både ris och ros av myndigheten.

Ledningsgruppen har ett stort ansvar  för att se till att högsta möjliga kompetens kan erbjudas  e-handlare när det tagit sin examen.

Tveka inte att kontakta dem om ni är ute efter högkompetenta och högpresterande medarbetare. Kontakta mig gärna om ni vill ha kontaktuppgifter till skolledningarna.

Distanshandelsdagen 18 november

Har idag börjat förbereda mig för den programpunkt jag skall vara med i:

”Framgångsrecept för e-handel, finns det?
Jan Höjman, Tailorstore, Katarina Fredriksson, Smyckerian, Louise Jansson, Familjeapoteket och Anders Steen, Katshing. presenterar sina företag och svarar på frågor från Arne B. Andersson, Posten, moderatorn Ola Wenström och publiken, via Twitter, mail eller sms”.

Synnerligen intressant jobb,  redan vid en första genomgång av butikerna hittar jag många bra saker men också en del potentiella förbättringar. En sak jag gillade hos Familjeapoteket var hur de beskriver sina olika betalalternativ.  Gå gärna  själva in  och analysera butikerna och  anmäl er till Distanshandelsdagen och kom och aktivt delta i programpunkten.

Lite annat intressant

Besökte Online i Lund som demonstrerade detta . Inte dumt alls och roligare än en vanlig annons. Borde vara intressant för många bloggare att tjäna lite pengar.

Babyshop.se går från klarhet till klarhet. Nu håller de på att  redesigna sin butik och tar självklart sina Facebook fans till hjälp:

Babyshop.se Hjälp oss till en bättre hemsida – Vinn presentkort på 1000 kr! Vi kommer snart lansera en finare och smartare babyshop.se. Självklart vill vi att ni kära kunder ska få vara med att tycka till. Hjälp oss genom att svara på 10 snabba frågor i denna enkät: http://bit.ly/9XSSDg. Är du en av de 100 första som svarar på enk…äten och samtidigt ”gillar” eller kommenterar detta inlägg så är du med i utlottningen av ett presentkort på babyshop.se á 1000 kr! TACK för din hjälp och trevlig helg!

De jobbar in sig mer och mer med sociala media med tävlingar mm, mycket bra gjort.
Herr och Fru Tagesson har nu också fått en alldeles egen bebis så det blir nog ännu en högre växel på utvecklingen i företaget.
Ni har väl inte glömt att ladda ner vår brev&paket app från Appstore?

jag säger som och håller med Brightsteps CEO Mattias Philström  fredagshälsning till oss andra på Twitter ”Go e-commerce!”

han har en läsvärd blogg här

« Previous post

Kommentera