ehandelsvecka i november 2010

Vilken vecka det varit!

ehandelsföredrag på Almi i Växjö, alla typer av media har ringt hela veckan och skrivit  om ehandel på nätet i Jul och så Juvelen i kronan, Distanshandelsdagen i Borås den 18 november.

Distanshandelsdagen i Borås är en riktig höjdpunkt på året, då alla intresenter i ehandelsprocessen träffas och gör affärer och nätverkar med varandra.  I år var det även första året SDH delade ut priset till årets ehandlare, Tailorstore vann välförtjänt priset. Här en bild på VD Jan Höjman firande segern.

Jag hade förmånen att få stå på scenen tillsammans med Smyckerian, Familjeapoteket, Tailorstore och Katshing.

Uppdraget var att utvärdera vad dessa olika ehandelsbutiker gjorde bra respektive vad de kan förbättra här finner ni dessa bilder.

Från föredraget i Växjö och från alla andra föredrag jag hållit  i  Sverige under 2010 undrar jag om inte det är hög tid att det dras igång fler ehandelsnätverk runt om i Sverige som Kalmar har gjort. Vad jag förstått så är det Jörgen som driver Designonline som är drivande.

Ett nätverk av ehandlare som kan få kontakt med varandra och utbyta erfarenhet med varandra.  Visserligen finns det marknadsföreningar, Företagarna, Almi m.fl men jag har en stark magkänsla att många av dessa föreningar inte har så hög kunskap om nya säljkanaler som sociala media, webbutiker, mobil handel mm. Här finns det mycket att göra.  Har ni ideér om hur detta skulle kunna gå att realisera så hör av er. Kanske Svensk Distanshandel skulle kunna vara en katalysator för att få igång sådana nätverk.

Det finns många eldsjälar inom ehandel i Sverige och en av dem är Peter Höjman Läs hans blogg här finns mycket att lära för er som tänker starta ehandel.

Men det händer saker hos flera av plattformsleverantör med som kommer att utveckla ehandeln ännu mer:

Jetshop är nära att släppa en sk snabbkassa eller enstegs kassa  såg den snabbt i Jetshops Stefano Crozzolis Iphone i Borås men skall få den för utvärdering men vid en snabb blick så såg den riktigt riktigt bra ut.

Askås i Säffle har en modul för kundlojalitet( se den här) som jag tror väldigt mycket på  hoppas fler plattformsleverantörer också kommer att utveckla sådana, för lojala kunder år guld värt.

Nu skall jag springa ner från Södershöjder till NK och titta på deras Julskyltning det brukar vara en upplevelse, Har ni julskyltat ordentligt i era webbutiker? Om inte så är det hög tid.

Smartphonekula

Amerikansk Julgran