Underleverantör till e-handlare

Idag var jag på Bygghemmas konferens för sina underleverantörer. Ca 80 leverantörer var samlade på Scandic Infra City i Upplands-Väsby för en dag fylld av e-handel och detaljhandelsföreläsningar bland annat jag själv,  Jörgen från Avensia och Detaljhandelskonsulten Anders Blom (Han visste mycket om ta mig tusan alla världens retailkedjor, imponerande)!

Bygghemma är extremt beroende av bra relationer med sina underleverantörer eftersom de använder sig av så kallad Dropshipping de har inget eget lager utan beställningarna går direkt från leverantörerna.

På en fråga från moderatorn (Anders Blom som var både föreläsare och moderator) vad leverantörerna respektive Bygghemma tyckte var den viktigaste faktorn för framgång svarade både leverantörsledet och Bygghemma :

Förtroende för varandra.

Jag håller med, det är ytterst viktigt att man kan lita på varandra när man använder sig av denna affärsmodell. Bygghemma måste kunna lita på att kvaliten är hög på många olika saker:

 • Aktuella lagersaldon
 • Plockkvalité
 • leveranskvalité
 • Snabba transporter
 • Bra förpackningar

Leverantörerna som ofta har ett starkt varumärke fyllt av värde måste kunna lita på att Bygghemma sköter sina åtaganden mot sina kunder, bra webbutik med bra informativa bilder, filmer, texter mm.

Summa sumarum: Det finns inte plats för misstag om man jobbar fullt ut med Dropshipping och då gäller det att bygga väldigt starka band med varandra och jag är övertygad om att ett viktigt syfte med denna konferens var detta. Fler e-handlare borde göra något  liknande . Konferensen verkar ha varit mycket uppskattad och det var många intressanta frågeställningar.

Sen hjälper det väl till att hela Bygghemmagänget är glada gamänger med glimten i ögat utan att därför tappa i seriositet eller affärsmannaskap.

Ett glatt humör och våga bjuda på sig själv gör alltid susen.

« Previous post

4 kommentarerKommentera →

 1. Hejsan Arne,

  Är inte några av de stora utmaningarna med drop shipping förpackningarna och att man riskerar olika leveransdatum från olika leverantörer? Jag tänker då på den lilla ehandlaren som kanske vill ha sina emballage vilket jag kan tänka mig att alla leverantörer inte är så sugna på, eller biten med leveranstid om jag beställer från flera leverantörer med drop shipping att det är tufft (men inte omöjligt självklart, det handlar ”bara” om bra informationsvägar) att synkronisera leveranserna?

  Ett vettigt alternativ är det oavsett utmaning då man slipper eget lager och kan minska ledtiden ut till slutkunden plus att kostnader kan bli lägre samtidigt som miljön mår bättre av mindre antal transporter.

 2. ZoovillageLager

   /  18 april, 2011

  Hej Arne!

  Tack för de goda chokladäggen!

  MvH // ZoovillageLager

 3. Inte relaterat till inlägget, ville bara säga tack för påskchokladen!

  //Annika
  http://www.accessora.se

 4. arne

   /  18 april, 2011

  Hej Ingen orsak
  Mvh
  Arne

Kommentera