Svar på frågor från Distanshandelsdagen

I vår monter på Distanshandelsdagen i Borås gavs möjlighet att ställa frågor till mig genom att skriva en lapp och sätta på tavla.

Bild från vår monter där alla kunde testa ”Riktiga vykort”

Jag skall försöka besvara dessa nu.

1. Vad är det vanligaste felet som distanshandelsföretaget gör som gör att de inte får till det riktigt bra?

Oj, jag brukar fråga mig tvärtom vad är det som gör att vissa ehandlare blir så väldigt lyckosamma:). Skall jag försöka mig på ett svar så är det att man underskattar kostnaden för att driva en webbutik och att det kan tyckas enkelt att starta en butik men tänker inte igenom före start alla kostnader som ändå kommer, bland annat marknadsföring och logistik kostnader och då inte bara den rena fraktkostnaden, kapitalbindning i lager kan också vara en stor post. Läs gärna Nolingos bloggpost för ännu mer svar.

2. Om man vill börja sälja till privatpersoner i Norge så är det krångligt med att Norge inte är med i EU, vart vänder man sig lättast för att få hjälp med lösningar till Norge?

Jag tycker Exportrådet är en bra kanal för att få reda på mer.

3. Hur många Svenska Distanshandelsföretag är det som har den Nordiska marknaden som huvudpartner av sin marknad?

Min magkänsla är  att fler och fler väljer att ha Norden som sin hemmamarknad inte minst ser vi det på den succe Mypack har blivit (och det säger jag inte bara för att göra reklam för den tjänsten). Det är ett faktum att Paketströmmarna till de andra Nordiska länderna ökar dramatiskt.

Andra frågor som jag fick har jag redan svarat på i andra sammanhang.

Ha en fortsatt bra Julförsäljning

Med vänlig hälsning

Arne

Next post »

Kommentera