Emporiabesök

Efter att i fredags förmiddag haft ett mycket givande möte med Klas Hjort  kring returlogistik tog jag mig ut för att studera Emporia.

Har hört talas om detta nya köpcentrum en längre tid och efter att ha läst Malins blogg och ändå var i Malmö så ville jag göra ett besök och bilda mig min egna uppfattning.

Och tja, snyggt och fräscht, intressant arkitektur, lite mjukare och rundare och inte så stramt som som många andra köpcentrum lite nya butiker jag inte sett förut annars rätt likt andra köpcentrum.

Men förutsättningarna finns för att göra ett besök både före under och efter till en köpupplevelse. Grunden för det är den app, hemsida  och närvaron i sociala media de har.

Appen är alldelses utmärkt embryo till att knyta den fysiska platsen Emporia med konsumenten, nu är den mer en ”stå för sig själv” grej som ger en hel del nyttig information men kan de börja få ut erbjudanden, samla kundkort mm så skulle shoppingupplevelsen öka.

Dessutom är hemsidan väldigt snygg och redan ganska intressant med både erbjudanden och en hel del bra content. man kan även bläddra i ett digitalt magasin, det magasinet borde man dock kunna ladda ner i olika former av läsplattor.

En snygg och välbesökt facebooksida finns också.

 

Helhetsintrycket blir nog en 6,5 på en tiogradig skala, det som saknas nu är att knyta ihop säcken (eller snarare kanalerna) så att jag som konsument får en sömlös kundupplevelse och att det blir precis som det står i appen ovan, ”Länge leve valfriheten”

En variant på shopkick vore inte dumt:) om jag fick önska.

 

Nedan är ett utdrag ur Johan Hagberg, Centre for Retailing, Handelshögskolan i Göteborg gästblogg hos Malin Sundström på temat E-handeln är död länge leve E-handeln.

I takt med att internet integreras allt mer i alla former av handel blir handel via internet inte en distinkt särskiljande form av handel. Att e-handeln på så vis dör som ett resultat av att det blir allt mer populärt med internet i handeln är därför ganska troligt. 

Och jag håller med om ovanstående och dessutom är det en överlevnadsfråga för handeln att ta till sig de digitala möjligheter som nu erbjuds.

Emporia är inget undantag och det verkas om att de har insett det.

Avslutningsvis så har min helg bestått av en hel del bakning som jag hoppas ska smaka de jag träffar imorgon 🙂

Mazarinerna ser lite taffliga ut men de är förbaskat goda, bakade på gammalt vis innehållande två potatisar och  saffransbullarna är fyllda med marsipan, russin och lite mandarinsaft.

 

Fortsatt trevlig första advent på er alla.

Next post »

Kommentera