E-handelskonferenser mm

Ja då står man rustad för den mest konferensintensiva perioden på hela året.

Mer vältränad än på länge, inte bara munlädret som är välsmort utan hela kroppen känns ganska ok. Det behövs när man tittar på vad som ligger framför en.

20 maj (igår) Retailaward på Waterfront i Stockholm. Stor galaföreställning med priser i 12 kategorier. Värt att nämna att Kicks vann e-handelskategorin. Det är Kenneth Grönlund och hans medarbetare väl värda.

Kenneth vågar tänja gränserna och testa nytt men samtidigt proffsig och affärsmässig.

21 maj Världens farligaste möte på Liseberg med Star Republic som arrangör. Tyvärr hinner jag själv inte vara med på det i år men det är klart vi finns representerade. Visste ni förresten att det är Star Republic som byggt vår tjänst ”Riktiga vykort”?

23-24 maj SEBC i Göteborg med Jetshop som arrangör. Alla på jetshop och inte minst Stefano har gjort ett hästjobb för att få ihop detta kanonprogram.

Kl 10.00 den 23:e presenterar jag nya E-barometern lovar att den är den mest intressanta på länge.

Jag är även ordförande i Jetshopaward. Prisutdelning sker på kvällen den 23:e

27 maj Frukostmöte i Borås med Klarna Sebastian m.fl arrangerat av Ehandelstaden Borås. Mycket spännade som händer i Borås, skulle närmast vilja kalla det ett Eldorado av detaljhandel/e-handelsintiativ. Håll koll på Borås där händer det grejer!

 28 maj Modebranschens dag. Var då? Borås naturligtvis:) Vi är representerade men inte av mig själv utan bland annat av vår eminente försäljningschef i Väst Jonas Norberg.

Bilden visar Jonas in action på MTB och tycker även det kännetecknar oss på Posten med. Full fart framåt!

Slut på konferenser nu? Sällan.

29 maj Mystery shopper dag på Hasselbacken arrangerat av Nordic eCommerce Knowledge. Se länken på alla företag som är med, kommer att bli en ytterst intressant dag som modereras av vår kommunikationschef Markus Trautman.

29-30 maj Sveriges största Transport & Logistik konferens på Svenska Mässan i Göteborg. För logistiksverige ett måste att gå på. Har själv suttit i programrådet och mejslat fram programmet. Tanken var från början att det skulle bli en kraftig vinkling mot e-handel i konferensprogrammet men med tanke på alla e-handelskonferenser samtidigt så blir kopplingen till e-handeln lite mindre.

Framtidens säkra transporter är en av programpunkterna som är högaktuell för handeln överlag.

30-31 maj Nordic eCommerce Summit på Cirkus/Hasselbacken i Stockholm. Årets största ehandelskonferens med ett späckat superbra program.

Symposier som vi kör under dagarna hittar ni här. Kom gärna och lyssna på mig och Jarno när vi reflekterar över framtidens ehandel utifrån vår nya e-barometer.

Fredag den 31:a kommer Sean McKee, Shuch.co.uk och talar om  ”Connected retailing for the connected customer”.

Jag lyssnade på Sean i Köpenhamn för ca ett år sedan och är det nån som kan Multichannel så är det Sean.

Men efter alla dessa konferenser är det väl dags för lite vila? Trodde ni ja.

3 juni Jag och Patik Müller flyger till Detroit och intervjuar, fotar och filmar hos Moosejaw. Vi har fått audiens hos deras CEO Eoin Comerford.

Han har även lovat oss en ”Grand Tour”.

Vi tar tacksamt emot frågeställningar till Eoin. Lägg frågorna i kommentarsfältet. Eller mejla dom till arne.b.andersson@posten.se

Vi kommer att klippa ihop och visa intervjun med Eoin på vårt eget e-handelsforum den 5 september.

4-8 juni IRCE i Chicago. Världens största ehandelskonferens. Kolla in programmet. Imponerande.

Jag och Patrik kommer att liveblogga från eventet varje dag, följ mig på twitter @arnpaposten där kommer mer information.

Efter det här pustar jag och Sebastian Heimfors från Blocket ut med att springa Chicago Halvmarathon.

Sen får det vara nog med konferenser innan semestern .

En kommentarKommentera →

  1. …och där har du anledningen till att e-handelsdagarna ligger i september…..och inte på våren 🙂 Man måste ju hinna jobba också mellan varven, ingen människa kan väl hinna vara på så mkt konferenser så tätt inpå och få ngt vettigt gjort samtidigt

Kommentera