Hur mycket har svenskarna handlat julklappar för på internet fram till den 19 december. Vi presenterar ny undersökning före jul.

 

bild

Nu har ”julhandelskarusellen” dragit igång på allvar och snurrar allt snabbare för varje dag. Det är lika spännande varje år  att se hur mycket julhandeln på nätet växer jämfört mot förra året. Att det blir nytt rekord igen är det nog ingen som tvekar på men hur mycket ökar den? Det handlar årets jultävling om.

PostNord undersöker detta varje år, 2014  genomförs undersökningen  18-19 december då vi  tror de flesta handlat sina julklappar.

Så här inleddes pressmeddelandet den 22 december 2013:

Sveriges brevbärare och postombud delar i år ut fler e-handlade julklappar till svenska folket än någonsin tidigare. PostNords e-handelsrelaterade volymer* i Sverige har ökat med cirka 14 procent i december i år jämfört med december 2012. Kraftigast är ökningen för de mindre paket som brevbärarna delar ut. Enligt en ny undersökning från PostNord har svenskarna fram till den 18-19 december i år e-handlat julklappar för 4,2 miljarder kronor**.

Och då är den stora frågan, hur kommer det att se ut i år? och vad har ni chansen att vinna?

Tävlingsreglerna är enkla, gissa hur många procent julhandeln på nätet ökar/minskar i år jmf med 2013.

Eftersom det endast är ett exklusivt pris som delas ut till en lycklig vinnare så har jag en utslagsfråga ni måste svara på:

Hur många nötter är det i skålen?

IMG_11771

Priset  överlämnas personligen av mig om vinnaren bor i Stockholm annars skickas priset som ett fint paket.

Skicka in svaret till arne.b.andersson@postnord.com eller skriv svaret i en kommentar här på bloggen, varför inte en tweet till @arnepaposten alternativt ett svar till mig på linkedin.

Resultat at tävlingen presenteras den 22 alternativt 23 december.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Previous post
Next post »

En kommentarKommentera →

  1. Lyssnar man med butikerna i de större köpcentren runt Göteborg så låter det som detta är första året dom märker av e-handeln ordentligt. Jag lägger min gissning på 19,8%.

Kommentera