Spännande e-handelsvecka

Den här veckan har jag varit med om en superintressant workshop hos en ganska stor ehandlare.

För några år sedan stod jag, Jimmy Wikman och Mattias Philström Distanshandelsdagen i Borås och gick igenom plus och minus för några webbutiker. Det blev en mycket uppskattad övning där flera företag fick sig några tankeställare och gick hem och gjorde förändringar och förbättringar.

För någon månad sedan fick jag inbjudan att i en WS med kund gå igenom deras webbutik , de kom ihåg den övning vi gjorde för flera år sedan (3).

Oj tänkte jag, känner mig inte som en UX expert utan mer som generell specialist, förutom att jag är ordförande i Jetshop award varje år och naturligtvis har hyfsad koll på många butiker.

Klart jag tackade jag, ett sådant tillfälle ville jag inte missa, sagt och gjort igår hade vi WS från 10-16 och vilken bra övning det blev! Företagets representanter skrev sida ner och sida upp vilka förändringar i stort och smått som måste göras.

Varför var det så lyckat? Jo  det var prestigelöst  alla kunde ta emot konstruktiv kritik , vara självkritiska och uppskatta synpunkter från mig och egna kollegor utan att någon kände sig påhoppad.

Jag kan verkligen rekommendera den här typen av övning lite då och då, det är lätt att bli hemmablind och lätt att det bara rullar på, ta gärna med någon utomstående som vågar och får vara öppen med tankar och synpunkter. Nästa steg för det här företaget blir nu att börja prioritera och exekvera, jag är övertygad om att försäljningen kommer att öka.

Årsrapport E-barometern 2014

Nu har vi fått resultatet för E-barometern Q4 och vi jobbar intensivt med att få ihop rapporten inför våra seminarier.

Här nedan ser ni vår kommunikationschef Per Ljungberg från mötet idag, vi var alldeles exalterade av vissa fakta i rapporten så jag kan garantera mycket intressanta insikter så anmäl er här .

bild-1

Fler än jag från Postnord på Twitter

Två personer jag tycker ni ska följa på twitter är:

@Per_Ljungberg

Skärmavbild 2015-01-23 kl. 13.05.18

@PStraunstrup

Skärmavbild 2015-01-23 kl. 13.03.14

 

Avslutningsvis ett boktips för alla som föredrar en god bok framför att vara ute i vargavintern denna helg.

Vilken man! 

Skärmavbild 2015-01-23 kl. 13.10.27

 Trevlig helg.

En kommentarKommentera →

  1. Intressant inlägg med bra tips på hur man kan göra ännu bättre – tack.

Kommentera