Vem vill bygga Nordens bästa frakt-checkout tillsammans med oss?

Senaste halvåret har diskussionerna kring valfrihet och tillgänglighet formligen exploderat både här och i många andra länder. Det går inte en dag utan att jag läser undersökningar, blogginlägg, tweets mm om ”Last mile logistics”. Även vi undersöker den saken i Ebarometern. Nedan bild ger  klart besked vad konsumenten t tycker.

Skärmavbild 2015-03-05 kl. 14.46.00

 

Idag på twitter såg jag att att Sïmon Sanebäck

picture

lagt en länk till denna artikel  och som tar upp snabbheten men ännu mer intressant tyckte jag det blev när jag längre ner fick syn på denna bild.

Screen_Shot_2015-03-04_at_11.49.09

 

Gick in på Asos och trodde först att jag var i checkouten men det var ju fel:) det var bara en informationssida om alla de valmöjligheter de erbjuder mig som kund. Här har Asos tänkt till och ger mig som konsument värdefull information där jag snabbt kan komma till beslut vilket fraktalternativ jag ska välja.

Nyfiken som jag är klickade jag mig vidare i boxen Free Click & Collect och då blev det kanske inte lika roligt…

Nedan är bara en liten bit av all text som står om det ämnet.

Skärmavbild 2015-03-05 kl. 13.55.53

Stor skillnad mot den första mycket tydliga informationsbilden.

Jag har stor förståelse för ASOS de gör ett bra försök  att tydliggöra alla deras frakt och returalternativ men det här är en stor utmaning för både oss och vara kunder (avsändaren) att göra det begripligt och lättförståeligt att välja fraktalternativ när kundmakten ökar och kraven på fler alternativ ökar.

Så därför bjuder Postnord ecommerce in er till att tillsammans med oss ta fram Nordens bästa fraktväljare. Ta kontakt med mig via @arnepaposten på twitter eller skicka ett mejl på arne.b.andersson@postnord.com, SMS:a mig gärna på 0730790552 eller skriv en kommentar här på bloggen. Välkomna.

2 kommentarerKommentera →

  1. Låter som en spännande utmaning!

    När? Var? Hur? Ingår mat 😉

  2. arne

     /  1 juni, 2015

    Hej Dig Jimi ska vi definitvit blanda in jag återkommer.

Kommentera