Vad ska ArnepåPosten göra nu?

Häromdagen kunde vi med glädje gå ut med ett pressmeddelande  och meddela att vi anställer Carin Blom som ny talesperson för ehandel/retail i Postnord Sverige.

carinblomprat (1)

En kanonrekrytering, jag har jobbat med Carin kring ebarometern i flera år  då hon har varit den vi samarbetat med från HUI research och ser fram emot arbeta tillsammans med Carin.

En del har undrat vad jag ska pyssla med. Carin kommer att bli en stor avlastning och en utveckling både för mig själv och Postnord, jag kommer nu att kunna arbeta  fullt ut som rådgivare, föreläsare, bygga nätverk mm i hela norden vilket har varit tanken ända sedan vi bildade enheten ecommerce inom Postnord .

Vi befinner oss i en mycket intensiv affärsutvecklingsfas med ”konsumentdriven logistik” framför ögonen och jag kommer därför även kunna lägga mer tid på vara en mänsklig integratör mellan det nätverk av handlare och andra stakeholders jag känner och våra affärsutvecklare.

Jag är en sann optimist och arbetsnarkoman så mig kommer ni nog inte att slippa i första taget.

Man kan kanske inte tro det  men jag är ett unikum som blir yngre och yngre för varje år tack vare att få jobba med alla hungriga, innovativa och trevliga ehandlare:). Jag har massor av tankar och idéer på hur vi tillsammans kan utveckla handeln i alla nordiska länder.

Exempelvis läste jag Home retail groups årsredovisning till vilken den brittsiska ikonen Argos tillhör, sprungen ur postorder.

Kolla in katalogen!

argos-co-uk-shopping

Den går inte av för hackor 10 cm tjock och vikten ca 3kg.

Det är intressant och imponerande hur ett sådant klassiskt, traditionsbundet företag lyckats transformera sig till ett av världens främsta omnichannel företag. Kan de så kan alla andra med.

Kan starkt rekommendera att läsa om deras strategi och affärsmodell och där de tydligt förklarar nedanstående bild.

business-model-static

 

Till sist: Den 14 december jobbar jag kvällskiftet på vår Veddestaterminal. Tror inte julhandeln riktigt har toppat då men lovar att komma med en upplevelserapport den 15 december.

 

Kommentera