Loopia Webbhotell – Läs vårt omdöme & recension

Loopia är ett webbhotell som varit med i branschen i över 20 år. Redan år 1999 grundades företaget, då under namnet, NetConnect, men bytte efter några år till det mer tilltalande namnet Loopia.

Loopia har nära 2 miljoner kunder och har över 3000 återförsäljare vilket har bidragit stort till Loopias utveckling. Loopia har huvudkontor i Sverige med bedriver även verksamhet i andra länder som bland annat Norge, och Serbien. 

PROVA FRÅN 80kr/Månad
Loopia webbhotell

Om Loopia

Loopia har funnit många utmärkelser genom åren för sitt webbhotell, sina produkter och för sin support. Loopia är störst då det kommer till registrerade domännamn i Sverige. Loopia kan erbjuda företag många lösningar för deras webbsatsningar och har även många egenutvecklade verktyg som gör företagets webbsatsningar både enklare och mer lönsamt.

Loopia bidrar även till en bättre miljö genom att enbart använda energi som kommer från förnybar elkraft. Det innebär också att Loopias kunder, som har valt att ha sin hemsida på Loopias webbhotell, bidrar till att minska klimathotet.


Webbhotellspaket

Loopia har tre stycken webbhotellpaket som vänder sig till privatpersoner och företag. Samtliga webbhotellpaket innehåller bra prestanda och mycket utökade funktioner.

Samtliga webbpaket hyr man utan uppsägningstid och det ingår även en kupong för Google Ad till samtliga paket.

Privat

Precis som namnet antyder vänder sig detta webbpaket till privatpersoner som vill sätta upp en hemsida eller en blogg på nätet.

Paketet innehåller allt som behövs för att kunna skapa hemsidor, kommunicera med sina vänner eller kunder med e-post och kunna skicka nyhetsbrev till medlemmar.

Specifikationer webbhotellspaket Privat
 Hårddiskutrymme:  75 GB
 Antal hemsidor:   Obegränsat
 Antal domäner:   Obegränsat
 Antal databaser:  25
 Hemsideprogram:  Ja
 Ingår wordpress: Ja, WordPress, Blogg, hemsida, webbutik med 1-klick.
 E-postkonton:  Obegränsat + funktion för nyhetsbrev
 Trafikmängd:  750 GB / månad
 Backup:  Ja
 Pris:  Från 80kr per månad

Företag

Detta är ett webbpaket som är framtaget för att passa de flesta företags behov. Med detta webbhotellpaket får man alla de verktyg som man behöver för att kunna skapa hemsidor och affärsapplikationer på nätet. Detta paket accepterar också Windows-hosting för de företag som vill utveckla affärssystem med Microsofts utvecklingsverktyg.

Specifikationer webbhotellspaket Företag
 Hårddiskutrymme:  150 GB
 Antal hemsidor:   Obegränsat
 Antal domäner:   Obegränsat
 Antal databaser:  50 + MysQL databas
 Hemsideprogram:  Ja
 Ingår wordpress: Ja, WordPress, Blogg, hemsida, webbutik med 1-klick.
 E-postkonton:  Obegränsat + funktion för nyhetsbrev
 Trafikmängd:  1500 GB / månad
 Backup:  Ja
 Pris:  Från 160kr per månad

Företag plus

Webbhotellpaket Företag Plus innehåller allt som paketet Företag innehåller, inkluderat Windows-hosting, men med extra allt. Fler databaser, fler nyhetsbrev och en större trafikmängd. Utöver det innehåller paketet en hel del utökade funktioner och tillgång till mer verktyg.

Specifikationer webbhotellspaket Företag plus
 Hårddiskutrymme:  200 GB
 Antal hemsidor:   Obegränsat
 Antal domäner:   Obegränsat
 Antal databaser:  100 + 5 MysQL databaser
 Hemsideprogram:  Ja
 Ingår wordpress: Ja, WordPress, Blogg, hemsida, webbutik med 1-klick.
 E-postkonton:  Obegränsat + funktion för nyhetsbrev
 Trafikmängd:  2500 GB / månad
 Backup:  Ja
 Pris:  Från 640kr per månad

Support & kundtjänst

Loopias kundtjänst och support kan du snabbt och enkelt nå via e-post, livechatt eller per telefon. E-postsupport kan man erhålla dygnet runt, alla dagar i veckan.

Telefonsupport eller support via livechatt har öppet alla vardagar mellan klockan 07:00 – 21:00 och under helger mellan klockan 11:00 – 15:00. Det finns också mycket information att finna på Loopias hemsida där man kan få svar på de vanligaste frågorna.

Loopia har en mycket professionell och kunnig supportavdelning som också vunnit utmärkelser för sin support.

Sammanfattning & omdöme

Är man i behov av ett stabilt webbhotell som kan erbjuda alla de verktyg och webbapplikationer som företag behöver för att lyckas med sin Internetsatsning är Loopia ett mycket bra alternativ.

Loopia är inte billigast på marknaden men kan istället erbjuda kvalité rakt igenom, från webbhotellspaketen till supporten. Loopia är ett tryggt alternativ då man vill göra affärer på nätet.