One.com webbhotell – Läs vårt omdöme & recension

One.com är ett välkänt webbhotell på den Svenska marknaden, som med snabb support och billiga priser gjort sig till ett av de mest populära webbhotellen under de senaste åren.

Men vad erbjuder One.com för support och vilket webbhotellspaket ska man egentligen välja för sin hemsida?

I denna recension får du läsa allt om vad detta webbhotell har att erbjuda, samt läsa vårat personliga omdöme!

PROVA ONE.COM FRÅN 9kr/MÅNAD
one.com webbhotell recension och omdöme

Om One.com

One.com grundades år 2002 i Danmark av Jacob Jensen och slog sig snabbt in på den då mycket hårda webbhostingmarknaden.

Genom aggressiv prissättning och med maximal fokus på både kunden och hög driftsäkerhet så lyckades one.com att lägga ribban lite högre än sina konkurrenter. Idag är One.com ett av de största webbhostingföretagen i Europa med över 1,5 miljoner kunder i cirka 150 länder.

En av One.coms framgångsfaktorer har varit att man erbjuder enkla, flexibla men ändå kraftfulla tjänster till både privatpersoner och företag till rimliga priser. One.com har även över 400 medarbetare som dagligen strävar efter att hjälpa sina kunder att lyckas med sina webbsatsningar.

One.com har också vunnit flera utmärkelser för sina webbtjänster genom åren och anses vara ett av de webbhostingföretag i Europa som kan erbjuda högst driftsäkerhet för sina kunders hemsidor och webbsystem.


Webbhotellspaket

One.com kan erbjuda företag och privatpersoner ett flertal olika webbhotellspaket så att alla kan finna den mest optimala lösningen för sin internetsatsning, oavsett om det handlar om en enkel hemsida eller en blogg eller om man ska lansera ett större affärssystem på nätet.

I standardutbudet kan One.com erbjuda fem webbhotellspaket, Nybörjare, Utforskare, Entusiast, Expert och Guru.

Nybörjare

Detta webbpaket vänder sig till nybörjare som vill prova på att skapa en hemsida eller börja blogga. Detta webbhotellspaket innehåller allt man behöver för att sätta upp en egen hemsida med en egen domän. Man får också e-postkonton som man kan ansluta till sin egen domän.

Specifikationer webbhotellspaket Nybörjare
 Hårddiskutrymme:  50 GB
 Antal hemsidor:   1
 Antal domäner:   1
 Antal databaser:  1
 Hemsideprogram:  Ja
 Ingår wordpress:  Ja
 E-postkonton:  100
 Trafikmängd:  Obegränsat
 Serverprestanda: 1 CPU, 512 MB Ram
 Backup:  Ja
 Pris:  Från 19kr per månad

Utforskare

Webbpaket Utforskaren är vänder sig till bloggare och småföretag som vill få tillgång till bättre prestanda på sin hemsida men också kunna använda WordPress med en knappklickning.

Specifikationer webbhotellspaket Utforskare
 Hårddiskutrymme:  100 GB
 Antal hemsidor:   1
 Antal domäner:   1
 Antal databaser:  5
 Hemsideprogram:  Ja
 Ingår wordpress:  Ja
 E-postkonton:  200
 Trafikmängd:  Obegränsat
 Serverprestanda: 2 CPU, 1 GB Ram
 Backup:  Ja
 Pris:  Från 29kr per månad

Entusiast

Detta webbhotellpaket är för företag som vill satsa på Internet. Med detta paket kan företag använda sig av upp till 5 hemsidor, vilket gör det möjligt att ha sidor för olika affärsområden.

Ett mycket prisvärt webbhotellpaket som innehåller allt ett företag behöver för att lyckas med sin Internetsatsning. Detta är också det mest populäraste paketet hos One.com.

Specifikationer webbhotellspaket Entusiast
 Hårddiskutrymme:  50 GB
 Antal hemsidor:   5
 Antal domäner:   5
 Antal databaser:  10
 Hemsideprogram:  Ja
 Ingår wordpress:  Ja
 E-postkonton:  500
 Trafikmängd:  Obegränsat
 Serverprestanda: 2 CPU, 2 GB Ram
 Backup:  Ja, med återställning
 Pris:  Från 39kr per månad

Expert

Detta är ett webbhotellspaket som vänder sig till företag och organisationer som har avancerade webbsystem eller applikationer och som behöver tillgång till prestanda och utökade säkerhetsfunktioner. Detta är det optimala webbhotellspaketet för företag som har affärskritiska hemsidor och applikationer på nätet.

Specifikationer webbhotellspaket Nybörjare
 Hårddiskutrymme:  500 GB
 Antal hemsidor:   7
 Antal domäner:   7
 Antal databaser:  15
 Hemsideprogram:  Ja
 Ingår wordpress:  Ja
 E-postkonton:  750 med utkökade funktioner
 Trafikmängd:  Obegränsat
 Serverprestanda: 4 CPU, 4 GB Ram
 Backup:  Ja, med återställning & avancerad säkerhet
 Pris:  Från 49kr per månad

Guru

Det ultimata webbhotellpaketet för företag som utvecklar hemsidor, agenturer eller för företag som driver mycket komplexa hemsidor på nätet. Med detta webbhotellpaket får man maximal prestanda, utökade funktioner och verktyg för WordPress, tillgång till marknadsföringsprodukter och utökade säkerhetsprodukter.

Specifikationer webbhotellspaket Nybörjare
 Hårddiskutrymme:  750 GB
 Antal hemsidor:   10
 Antal domäner:   10
 Antal databaser:  20
 Hemsideprogram:  Ja
 Ingår wordpress:  Ja, med utökade funktioner
 E-postkonton:  1000 med utökade funktioner
 Trafikmängd:  Obegränsat
 Serverprestanda: 8 CPU, 8 GB Ram
 Backup:  Ja, med återställning & avancerad säkerhet
 Pris:  Från 69kr per månad

Support & kundtjänst

Hos One.com ingår kostnadsfri support i alla webbpaket. Support kan man erhålla per e-post, dygnet runt alla dagar på året.

Man kan också komma i kontakt med kundtjänsten via livechatt på hemsidan, vardagar mellan klockan 09:00 – 18:00, eller per telefon, vardagar mellan klockan 09:00 – 16:00. Man kan också få svar på de vanligaste frågorna på One.coms hemsida.

Sammanfattning & omdöme

One.com har ett bra utbud av webbhotellpaket som passar alla typer av företag, organisation och privatpersoner. Företagets enklaste paket är mycket billiga och innehåller allt man behöver för att lägga upp en egen hemsida eller för att blogga.

För företag finns prisvärda webbhotellpaket med väl tilltagna utrymmen och prestanda samtidigt som de har avancerade funktioner för säkerhet.

Med tanke på de låga priserna och 24/7-supporten som One.com erbjuder tycker vi att webbhotellet är ett bra alternativ för dig som vill ha en egen hemsida eller blogg på ett enkelt webbhotell med snabb och bra support.