Visste du att WordPress är världens mest använda hemsidebyggare som används utav fler än 75 miljoner hemsidor världen över?
Om du bestämt dig för att använda verktyget för att bygga din webbplats behöver du bestämma dig för vart din hemsida ska ligga någonstans.
För dig som letar efter det bästa webbhotellet för WordPress har vi på denna sida samlat all information du behöver.
Här kan du läsa mer om hur du installerar WordPress med ett enda klick, vilket webbhotell som är det bästa samt annat som är bra att tänka på.
1-klicks installation för WordPress
Gratis SSL
24/7 support
Egen hemsidebyggare
1-klicks installation för WordPress
Gratis SSL
24/7 support
Billigast webbhotell
1-klicks installation för WordPress
Gratis SSL
24/7 support
Svenskt webbhotell
Om du vill använda dig av WordPress behöver du ha åtkomst till Internet så att du kan publicera din hemsida på nätet. Det smidigaste sättet att använda WordPress är om man använder tjänsten genom ett webbhotell som är anpassat för just WordPress.
Då får man ofta tillgång till flera olika verktyg och funktioner som gör hemsidan än mer funktionell och dessutom bättre SEO-optimerad.
Att hitta ett webbhotell är inte så enkelt idag då det finns massor av webbhotell att välja mellan. De finns billigare webbhotell, från några 10-tals kronor per månad, och dyrare webbhotell där man får betala flera hundra kronor varje månad.
Till skillnad mot många andra tjänster, där man får det man betalar för, är det lite annorlunda med webbhotell. Visst får man mer utrymme, tillgång till fler tjänster och plats på en snabbare server om man betalar mer för webbhotellet.
Det är dock långt ifrån säkert att man behöver det om man ska publicera en enklare hemsida eller driva en mindre e-butik. I många fall räcker det med att man hyr plats på ett webbhotell för bara ett par tior per månad.
Idag hittar man enkelt sidor på nätet där man kan läsa omdömen och recensioner om de olika webbhotellen vilket gör att man får veta vad webbhotellets befintliga kunder anser om webbhotellet.
Det man bör ta till sig när man läser recensionerna är om någon uppfattar sidor som ligger på webbhotellet som långsamma eller om det är långa laddningstider då man arbetar i WordPress. Upptiden är också viktig då det är kritiskt att hemsidan alltid är tillgänglig för de som vill besöka den, i alla fall om man publicerar en hemsida för ett företag.
Hur mycket utrymme man får är egentligen inte så viktigt, om man inte planerar att publicera en stor bildbank på hemsidan eller mycket filmer. En hemsida med information och lite bilder tar knappt någon plats alls. Databasen där informationen sparas kräver också lite utrymme och växer dessutom långsamt med åren.
Webbhotellen brukar erbjuda flera olika webbhotellspaket och om man ska rekommendera något av paketen rent generellt bör man välja det näst billigaste alternativet. Detta brukar ofta vara det mest populäraste bland webbhotellens kunder och räcker till för de flesta, om man inte redan från början vet att ens hemsida kommer att kräva ordentligt med resurser.
Om man ska använda sig av WordPress för att skapa och administrera sin hemsida ska man välja ett webbhotell som kan erbjuda WordPress.
De flesta webbhotell erbjuder WordPress som man installerar med en knapptryckning. Det innebär att man inte själv behöver göra några inställningar utan istället blir WordPress installerat automatiskt inom några minuter.
Så snart installationen är klar kan man välja hemsidans design bland ett stort antal designmallar och direkt därefter börja skapa sidor och lägga in information och bilder. Du kan också ansluta ett eget domännamn till din hemsida då du använder WordPress.
Beroende på vilket webbhotellspaket du väljer kan du även koppla flera domännamn till WordPress vilket innebär att du exempelvis kan ha en svensk hemsida och en engelsk hemsida.
När du väljer ett webbhotell med WordPress bör du kontrollera att det webbhotellpaket som du köper innehåller alla de funktioner, plugins och säkerhetsfunktioner som du behöver för din hemsida. De enklaste webbhotellpaketen tillåter vanligtvis endast ett domännamn samtidigt som det oftast finns begränsat med funktioner och verktyg.
Det räcker dock till för den som endast vill blogga eller sätta upp en enkel hemsida som privatperson eller företag. Förväntar man sig att hemsidan ska generera affärer till företaget behöver man dock tillgång till viktiga funktioner som till exempel plugins för SEO-optimering.
Detta är oerhört viktigt så att man kan SEO-optimera sin hemsida så att man hamnar bra till i sökresultaten hos exempelvis Google då någon söker på nyckelord är förknippade med din verksamhet.
Om man ska göra affärer med kunder på nätet behöver man också lägga sin hemsida hos ett webbhotell som kan erbjuda SSL-certifikat, vilket innebär HTTPs, med hänglåset i adressfältet.
Detta är ett säkerhetsprotokoll som innebär att alla besökare som skickar eller tar emot information från hemsidan gör detta genom en krypterad anslutning. Det är framför allt viktigt om man exempelvis hanterar personlig information, betalinformation eller företagsinformation.
När man ska välja webbhotell behöver man först fundera igenom hur man ska använda den hemsida som man skapar i WordPress. Är det en blogg eller en hemsida för privat bruk kan man välja några av de enklare webbhotellpaketen.
Men ska man driva en hemsida för ett företag som vill göra affärer eller marknadsföra sig på nätet bör man välja ett webbhotell som kan erbjuda de funktioner som man behöver för att kunna skapa en säker och effektiv hemsida. Man ska förstås även välja ett webbhotell som har stöd för WordPress.
Innan man väljer webbhotell bör man planera sin hemsida för att se hur mycket utrymme man behöver. Om man ska publicera mycket bilder och filmer som tar upp mycket utrymme behöver man förmodligen redan från början ta höjd för detta.
Oftast kan man köpa till mer utrymme då man behöver det men det finns också webbhotell som erbjuder obegränsat med utrymme. Ska man dock endast ha en hemsida med en eller ett par bilder på varje sida så krävs det inget utrymme alls knappt och då kommer det minsta webbhotellpaketens utrymme räcka till för en lång tid framöver.
När det gäller prestanda så är det förstås viktigt att det är snabba svarstider då besökarna kommer in till hemsidan. Därför bör man fundera igenom hur ”tung” hemsidan kommer att bli. Är det mycket stora bilder, filmer eller en avancerad design kan krävas extra resurser så att dessa laddas snabbt.
Om man ska driva en webbutik som har många produktbilder krävs både utrymme och prestanda som gör att sidan inte blir långsam då många är inne samtidigt. Du kan välja webbhotellpaket med 1 CPU och 512 Mb minne för enkla hemsidor och för mer avancerade hemsidor kan du välja webbhotellspaket med upp till 8 CPU:er och flera GB minne.
Många webbhotell har begränsat trafikmängden, vilket är den mängd data som besökaren laddar ned och upp till hemsidan. Har man många bilder, filmer och dokumentet så kan de gå åt en hel del trafikmängd om man har många besökare. Om man överskrider trafikmängden får man betala extra för detta.
Man behöver fundera igenom hur mycket trafik som kommer att passera ens hemsida och välja webbhotellspaket efter det. Det finns också webbhotellspaket som erbjuder obegränsad trafik. För vanliga hemsidor och bloggar kommer man dock normalt inte att uppnå gränsen för den trafikmängd som man har tilldelats.
Har man en hemsida som kommer att få mycket besökare kan det vara bra att man också har en bra Internethastighet. De flesta webbhotell erbjuder en delad Internethastighet på 1 Gbps men om man väljer ett dyrare webbhotellspaket kan man erhålla vanligtvis upp till 3 Gbps eller mer.
Driftsäkerhet är också viktigt att kontrollera om man har en affärskritisk hemsida. De bästa webbhotellen har en upptid på 99,5 %, eftersom det kommer tillfällen då servern behöver startas om, det uppstår ett tillfälligt elavbrott eller att servern utsätts för överbelastning.
Ska man göra affärer på Internet ska man välja ett webbhotell som har en upptid på minst 99,5 %.
Så gott som alla webbhotell erbjuder e-postkonton dit man kan ansluta sin egen domän. Ofta behöver man inte speciellt många e-postadresser för en vanlig sida men normalt brukar det ingå minst 10 e-postkonton för de billigaste webbhotellpaketen upp till obegränsat med e-postkonton för de lite dyrare paketen.
Är man dock många som arbetar med hemsidan eller inom företaget kan man behöva fundera igenom hur många e-postkonton som ingår i webbhotellpaketet.
Normalt ingår alltid kostnadsfri support då man hyr ett webbhotellspaket. Man kan skicka e-post dygnet runt men om man behöver komma i kontakt med någon via telefon eller livechatt kan dessa ha begränsade öppettider.
Har man en affärskritisk hemsida bör man vara förvissad om att man alltid har möjlighet att få hjälp då man som bäst behöver den.
Som tidigare nämnts så behöver inte priset vara avgörande för om webbhotellet har en bättre eller sämre tjänst. Dock kan det vara bra att man jämför priserna för likvärdiga webbhotellspaket då man vet vilka resurser som man behöver tillgång till. Det finns mycket bra webbhotell som erbjuder paket för bara några tior.
Om man ska sätta upp en hemsida för ett företag där man kommer att göra affärer på nätet bör man välja ett webbhotell med extra resurser och där man har tillgång till alla verktyg och plugins som man behöver för WordPress. Då kan priset hamna på någon hundralapp varje månad.
E-handelsbloggen skapades för att hjälpa dig navigera genom det digitala landskapet med hjälp utav lättförståeliga guider & recensioner.
Copyright © Webbguiden.nu