Att arbeta med affiliate marketing är en bra idé om du vet vad du gör, och du vet vad som krävs för att lyckas.

I denna artikel berättar vi om 5 saker som är bra med affiliate marketing, alltså fördelar med affiliate marketing.

5 fördelar med affiliate marketing

  1. Det är enkelt att komma igång.
  2. Risktagandet är lågt.
  3. Det är prestationsbaserat.
  4. Det är självständigt och fritt.
  5. Du tjänar pengar på det.

Nedan berättar vi om de fördelar vi precis nämnt i större detalj.

1. Det är lätt att komma igång

Allt du behöver för att komma igång är en dator, en internetuppkoppling, en webbsida och tid. För att lyckas behöver du betydligt mer än så, men för att komma igång behövs i princip ingenting. Insteget med att börja med affiliate marketing är alltså lågt.

Ett exempel på en webbsida inom affiliate marketing är https://www.present-online.se/. De som driver den sidan får pengar när de ”för vidare” besökare till deras annonspartners som därefter handlar där.

2. Lågt risktagande

När du jobbar med affiliate marketing är risktagandet lågt. Detta främst då du inte behöver köpa in dyra saker såsom lokal, verktyg och annat som kostar mycket pengar.

Så även om du skulle misslyckas med dina affiliate marketing-insatser har du inte förlorat mycket. Datorn kan du sälja, webbsidan likaså och med lite tur går du i värsta fall plus-minus-noll.

Läs mer: Så fungerar Litespeed.

3. Affiliate marketing är prestationsbaserat

Den grundläggande formeln är: Ju mer du jobbar med affiliate marketing desto mer tjänar du. Som affiliate marketer har du ingen chef som tar det mesta av vinsten, utan den får du till 100 % behålla själv.

Så ju mer du jobbar – desto mer får du. Det är en förutsättning som personer som jobbar hårt oftast gillar.

4. Det är självständigt och fritt

När du jobbar med affiliate marketing kan du arbeta var du vill och hur länge du vill. Du behöver alltså inte gå upp klockan 6 varje dag för att pendla till någon arbetsplats, utan kan i stället jobba hemma om du vill.

5. Du kan tjäna pengar på affiliate marketing

Att tjäna pengar är förstås en förutsättning för att du ska kunna ha affiliate marketing som heltidsjobb. Men om du lyckas bra inom affiliate marketing kan du faktiskt tjäna mycket pengar, sannolikt mer än vad du tjänar idag på ditt vanliga jobb.

Du ska även tänka på att det tar tid att få en heltidsinkomst när du jobbar med affiliate marketing. Så börja gärna med detta på deltid och säg inte upp dig på ditt vanliga jobb innan du vet att du klarar dig med de inkomster du får via affiliate marketing.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *